woensdag 22 februari 2012

StripGrafiekPrijs 2012


Griffioen Grafiek en Bernard Ruijgrok Piëzografie vervolgen in 2012 de uitreiking van de StripGrafiekPrijs voor zich onderscheidende strip grafiek.

“Stripkunst voor aan de muur in plaats van in de kast”.

Ter gelegenheid van de KunstStripBeurs 2012 in de Janskerk in Utrecht willen Griffioen Grafiek, uitgever van Stripgrafiek en meester-drukker Bernard Ruijgrok Piëzografie, ook dit jaar drie printbudgetten ter beschikking stellen voor het in piëzografie* uitvoeren van nieuwe stripgrafiek : grafiek gemaakt door verhalende kunstenaars zoals striptekenaars, animatiefilmmakers en illustratoren. 
1e prijs : budget ter waarde van € 300
2e prijs : budget ter waarde van € 200
3e prijs : budget ter waarde van € 100

Griffioen Grafiek en Bernard Ruijgrok staan indien gewenst de kunstenaars in raad en daad ter zijde inzake praktische zaken zoals het drukken, verkoop, prijsstelling en verzending. Daarnaast is Griffioen Grafiek bereid een aantal van de uitgevoerde werken in te kopen en in haar assortiment op te nemen. 

Joost Swarte en de voor het Holland Animation Film Festival aanwezige Chinese animatiekunstenaar Haiyang Wang zullen de ontwerpen jureren en tijdens de KunstStripBeurs de winnaars bekend maken.

Inleveren van de ontwerpen, die uiteraard volledig eigendom van de maker blijven, kan tot 11 uur bij stand van Griffioen Grafiek op de KunstStripBeurs of al eerder bij Griffioen Grafiek in Hilversum.


*Wat is piëzografie eigenlijk?

Piëzografie is een vrij jonge drukmethode die qua resultaat sterk overeenkomt met de aloude steendruk (lithografie). Met behulp van geavanceerde apparatuur worden piepkleine druppeltjes kleurechte inkt op speciaal geprepareerd papier gespoten. Met deze techniek wordt dankzij het huidige gebruik van meerdere tussentinten, een zeer getrouwe weergave van het origineel bereikt, waarbij in het originele ontwerp geen enkel effect (zoals airbrush-effecten, mixed media enz.) uit de weg hoeft te worden gegaan.

Een groot voordeel van piëzografie is dat niet de hele oplage ineens gedrukt hoeft te worden (alle prenten kosten evenveel per stuk ongeacht de oplage). Zo kun je met een kleine hoeveelheid prenten beginnen en al inkomsten genereren door de verkoop daarvan en dan later de rest van de oplage laten bijdrukken.

Ben je geïnteresseerd? Bij Griffioen Grafiek is een blad met aanvullende tips en een rekenvoorbeeld verkrijgbaar. Mail ons (adres zie website)

Griffioen Grafiek
Koningsstraat 20 
1213 AX Hilversum
Tel. 035-6243153

Geen opmerkingen:

Een reactie posten