dinsdag 17 maart 2015

Griffioen StripGrafiekPrijs 2015

Griffioen Grafiek en Bernard Ruijgrok Piëzografie vervolgen in 2015 de uitreiking van de StripGrafiekPrijs voor zich onderscheidende strip grafiek.

“Stripkunst voor aan de muur in plaats van in de kast”.

Ter gelegenheid van de KunstStripBeurs 2015 in de Nicolaïkerk in Utrecht willen Griffioen Grafiek, uitgever van Stripgrafiek en meester-drukker Bernard Ruijgrok Piëzografie, ook dit jaar drie printbudgetten ter beschikking stellen voor het in piëzografie* uitvoeren van nieuwe stripgrafiek : grafiek gemaakt door verhalende kunstenaars zoals striptekenaars, animatiefilmmakers en illustratoren.

1e prijs : budget ter waarde van € 300
2e prijs : budget ter waarde van € 200
3e prijs : budget ter waarde van € 100

Griffioen Grafiek en Bernard Ruijgrok staan indien gewenst de kunstenaars in raad en daad ter zijde inzake praktische zaken zoals het drukken, verkoop, prijsstelling en verzending.

De Zwitserse grafisch ontwerpster Gwénola Carrère, die ook het affiche voor het HAFF gemaakt heeft,  Chen Xi, een Chinese animator en striptekenaar en Joost Swarte zullen de ontwerpen jureren en tijdens de KunstStripBeurs de winnaars bekend maken.

Inleveren van de ontwerpen, die uiteraard volledig eigendom van de maker blijven, kan tot 11 uur bij stand van Griffioen Grafiek op de KunstStripBeurs of al eerder bij Griffioen Grafiek in Hilversum.


*Wat is piëzografie eigenlijk?
Piëzografie is een vrij jonge drukmethode die qua resultaat sterk overeenkomt met de aloude steendruk (lithografie). Met behulp van geavanceerde apparatuur worden piepkleine druppeltjes kleurechte inkt op speciaal geprepareerd papier gespoten. Met deze techniek wordt dankzij het huidige gebruik van meerdere tussentinten, een zeer getrouwe weergave van het origineel bereikt, waarbij in het originele ontwerp geen enkel effect (zoals airbrush-effecten, mixed media enz.) uit de weg hoeft te worden gegaan.

Een groot voordeel van piëzografie is dat niet de hele oplage ineens gedrukt hoeft te worden (alle prenten kosten evenveel per stuk ongeacht de oplage). Zo kun je met een kleine hoeveelheid prenten beginnen en al inkomsten genereren door de verkoop daarvan en dan later de rest van de oplage laten bijdrukken.

Ben je geïnteresseerd? Bij Griffioen Grafiek is een blad met aanvullende tips en een rekenvoorbeeld verkrijgbaar. Mail ons.
Ons adres:
Griffioen Grafiek/ Koningsstraat 20 / 1213 AX Hilversum
Tel. 035-6243153

Geen opmerkingen:

Een reactie posten