dinsdag 12 maart 2013

De dans van de gezanten

Op zaterdag 23 maart omstreeks 14.00u wordt het stripboek ‘De dans van de gezanten’ in de Utrechtse Nicolaïkerk gepresenteerd.

Het fullcolor boek is een uitgave van stripgenootschap De Inktpot in samenwerking met Het Utrechts Archief, en verhaalt van de gebeurtenissen in Utrecht tussen 1712 en 1715: de onderhandelingen die tot de historische Vrede van Utrecht leidden.

Voor het boek namen 14 Utrechtse tekenaars ieder een maand uit die periode onder handen, en zetten die om naar strippagina’s in even zoveel kleurrijke stijlen. We maken zo kennis met een cast internationale onderhandelaars en Nederlandse notabelen, maar ook de gewone bewoners van het oude, nog ommuurde Utrecht. En krijgen door hen de smeuïge, grappige, maar ook voorheen onbekende feiten uit de geschiedenis te weten.

Het boek werd in afleveringen voorgepubliceerd op de website van de Vrede van Utrecht 2013, met extra toelichtingen op ISgeschiedenis.nl.
Het beslaat 36 pagina’s, met een voorwoord van burgemeester Aleid Wolfson, en extra illustratiewerk van verschillende deelnemers. De verkoopprijs is € 3,95
Er verschijnt ook een engelstalige vertaling van het Vrede van Utrecht stripboek, onder de titel ‘The dance of the envoys’.

covertekening: Niels Bongers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten