woensdag 7 september 2011

Pascal Oost

Wat heeft Pascal Oost zoal gedaan voordat hij op zondag 11 september op de Kunststripbeurs in Breda komt zitten?
Hij studeerde vijf jaar aan de Stadsacademie Maastricht, richting Grafische vormgeving, Publicitaire vormgeving en Illustratieve vormgeving. Daar stak hij genoeg op om aan de slag te mogen als redacteur bij het weekblad Donald Duck.
Tegenwoordig levert hij als zelfstandige werk aan verschillende commerciële uitgeverijen en daarnaast leidt hij met veel genoegen een saai leven.

Favo na-oorlogse Nederlandse literatuur: De Avonturen van Pa Pinkelman.
Leuke plek om wakker te worden: thuis in bed.
Sport: Tafelvoetbal.
Passies: Eh... milieu, wereldvrede, dat soort dingen.
Visie op de Nederlandse strip: "Er is bovenmatig veel aandacht voor beeld in de strip, te weinig voor de inhoudelijke boodschap. Dat probeer ik in mijn vrije werk te compenseren door het tekenwerk op het laatste moment af te jakkeren."
Wil de wereld vertellen: "Hoe een dreigend klimatologisch cataclysme kan worden afwend door een lui konijn (of eend) postbode te maken op Groenland. Semi-wetenschappelijk geïnspireerd! Lees het allemaal in mijn nieuwe strip, alleen verkrijgbaar op zondag 11 september op de Kunststripbeurs in Breda!"

Hier vind je voorbeeldjes van het werk waarmee Pascal op zondag 11 september naar de Kunststripbeurs komt.Geen opmerkingen:

Een reactie posten