vrijdag 30 maart 2012

Tommy A


Tommy A (1980) is naast oprichter van het befaamde Stripmakersforum, het inmiddels ter ziele gegane online stripmagazine Cutie en medeoprichter van de BNS (Beroepsvereniging Nederlandse Stripmakers) ook zelf stripmaker.
Al wil hij aan dat laatste zelf niet zo veel ruchtbaarheid geven.
Na een periode van 7 jaar is er eindelijk een vervolg op "Een Hondenleven" #1, te weten: "Een Hondenleven" #2.
Te koop op de Kunststripbeurs in een eenmalige oplage van 50 exemplaren.






David de Rooij


Animator en striptekenaar David de Rooij (1983) is ook nog eens een bekwaam karikaturist. Op de Kunststripbeurs verkoopt hij setjes kaarten van zijn karikaturen - en tekent op verzoek ook karikaturen van de bezoekers op de achterkant!







Johan de Rooij


Scenarist Johan de Rooij (1981) schrijft o.a. stripverhalen voor Okki en Donald Duck. Op de Kunststripbeurs presenteert hij het boekje 'Ogen Dicht' - het eerste stripverhaal dat hij zonder hulp van een tekenaar maakte. Ook verkoopt hij diverse nummers van De Lijn, stripblad voor jong talent.





Rik Wielheesen


Rik Wielheesen is een in Breda gevestigde illustrator en stripmaker. Op de Kunststripbeurs presenteert hij zijn nieuwe strip De Sterrekinderen. Een strip over de horror van het weer moeten intrekken bij je ouders, terug in het dorp. Deze komt vers van de pers en zal in een speciale gelimiteerde oplage verkocht worden. De reguliere editie zal pas later beschikbaar zijn. Rik verkoopt ook origineel werk, zeefdrukken, en andere strips.







Lianne Leeflang


Lianne Leeflang is illustrator. Ze maakt ontwerpen en tekeningen die zich het beste laten omschrijven als subtiel maar sterk, speels, helder en vol kronkelige lijnen. Die zijn heel goed toepasbaar op kinderboeken, boekcovers en op verpakkingen of als print op tassen en schoenen. Ze brengt onder andere ansichtkaarten, boekenleggers, prints in lijst en betekende schoenen mee naar de beurs.







Hannah Kipje


Hannah Kipje is het pseudoniem waaronder Bianca van Wulfen strips tekent. Op de lagere school riep Bianca al dat ze later 'tekenares' wilde worden, maar pas nadat ze in 2000 het werk van Maaike Hartjes leerde kennen, is ze met stripverhaaltjes begonnen. Haar stijl is nog steeds die van de simpele poppetjes, maar haar dagboekstripjes werden al gauw verzonnen verhaaltjes waarin humor en absurditeit de boventoon voeren. Haar onderwerpen zijn vooral het creatieve proces, konijnen en film. Haar lezerspubliek vond ze in eerste instantie op internationale fora op internet waardoor haar boekjes in het Engels zijn.







donderdag 29 maart 2012

Meindert Keuning


Tekendocent Meindert Keuning sloot zich bij stripgenootschap De Inktpot aan na het winnen van de Utrecht voor Utrecht-prijs, en was actief bij groepstentoonstellingen (bijv. in het Provinciehuis) en presentaties. Hij illustreerde o.a. voor het ‘Schetsboek Leidsche Rijn’ en ‘Utrecht Centraal’. Meindert overleed in 2010. Nu bijna twee jaar later, tegelijk met de Kunststripbeurs, verschijnt zijn posthume stripbundel ‘Het zout, de branding en de muze’. Het titelverhaal, een spannend moordmysterie dat speelt op Terschelling is geschreven door Rik van Schaik. 
De bundel is te koop op de stand van Albo Helm.



Albo Helm


Albo Helm sloot afgelopen januari zijn 366 dagen durende ‘Person-of-the-Day’-project af. In de aanloop van zijn overzichtstentoonstelling op Koninginnedag verkoopt hij ansichtkaarten van deze tekeningen, los of per set. Op zijn stand vind je verder het stripboek ‘Sint Maarten, een levende legende’, diverse eigen beheer uitgaven en tassen. En een sneak preview van de Turkartoon expo die vanaf 4 april in het Utrechtse stadhuis hangt.






Doeke van Nuil


Doeke van Nuil (1988) studeerde in 2011 af aan Artez Zwolle. Sindsdien werkt hij als illustrator voor verschillende opdrachtgevers zoals Inkie magazine. Afgelopen maand ontving hij de tweede prijs in de Start Award wedstrijd van Boekie Boekie, een prijs voor beginnende illustratoren. Doeke werkt nu aan zijn eerste prentenboek en is daarnaast werkzaam als redacteur bij VPRO Dorst. Op de Kunststripbeurs verkoopt hij o.a. etsen, zeefdrukken en originelen.






woensdag 28 maart 2012

Stephan Brusche


Stephan Brusche tekent graag kabouters met een twist. Ze zullen o.a. te vinden zijn op doosjes, kop & schotels, bekers en buttons.








Yorick Bergsma


Yorick studeerde in 2011 af aan de kunstacademie ArtEZ te Zwolle, richting illustratie. Hij is een veelzijdige beeldenmaker en verteller. Zijn werk bestaat uit redactioneel werk, affiches, bijna abstracte tekeningen en werk dat autobiografisch en in sommige gevallen zeer persoonlijk is. Zijn tekeningen zijn gevoelig en tegelijk mannelijk. Hij combineert een breekbare lijnvoering met een hard, grafisch gebruik van zwarte en witte vlakken. Het gebruik van kleur is in zijn recente werk tot een minimum teruggebracht. Zijn illustraties staan in populaire magazines en dagbladen als Vice, Gonzo(circus), de VPRO gids, NRC Next en TC Tubantia.







dinsdag 27 maart 2012

Wasco


Wasco die almaar boeken maakt, liet het er dit jaar wat bij zitten. Maar voor Griffioen maakte hij nog wel een leuke set lucifersdoosjes met twee prentjes. Drie sets ansichten en een kapitale pinguinlucifersprent.
Voor zichzelf maakte hij slechts de boekjes Abecedari en K (zijn nieuwe 24 hour strip-pocket)
Dit alles en nog veel meer gaat mee naar Utrecht...